maanantai 13. elokuuta 2012

Hello kitty lahjapaperi meets partylite laatikko.

Tänään sain idean päällystää kaapissa lojuvia pieniä, tavaroiden säilytykseen kelpaavia laatikoita, jotka olivat mielestäni melko tympeän näköisiä sellaisenaan. Ajattelin käyttäväni servettilakkaa päällystämiseen. Tarkistin oman lakkani kunnon ja totesin sen muuttaneen muotoaan melko jähmeäksi ja luovutin sen suhteen. Nettiä selaillessani lueskelin että erikeeper + vesi toimisi yhtä hyvin päällystämisessä kuin servettilakkakin, joten pitihän sitä sitten testata.

Ensimmäisenä keräsin tarvitsemani tavarat pöydälle. Eli laatikon, hk-paperin, liiman + vesikupin, sekoitusastian, kertakäyttölusikan sekoittamiseen, siveltimen, sakset ja askarteluveitsen. Viisasta olisi myös ollut mittailla laatikko tässä vaiheessa ja leikata tarvittavat palat paperista, mutta en taas vaihteeksi ajatellut ihan loppuun saakka. Joutui vähän soveltamaan projektin edetessä. :DTämän jälkeen laitoin kulhoon jonkin verran liimaa ja vajaan lusikallisen vettä ja sekoittelin. Mitään hajua ei ollut siitä että minkälainen sekoitussuhde liimalla ja vedellä tulisi olla, joten mutu tuntumalla mentiin taas. Tarkoituksena oli kuitenkin levitellä seosta laatikon sekä päällypaperin päälle, joten liian nestemäinen koostumus olisi kastellut laatikon ja paperin, päädyin sitten tavoittelemaan koostumusta joka olisi jotakin liiman ja veden väliltä. :DSeuraavaksi olikin liimavesiseoksella sotkemisen vuoro, eli siveltimen kanssa levittelin seosta laatikon pohjan päälle. Parempi olisi ollut jos olisin levittäny hieman ohuemmin ja siistimmin, koska nyt pohjaan jäi jonkinverran ilmakuplia ja ruttuja.Liimaseoksen levitettyäni leikkasin sopivan palan paperia ja painelin sen kiinni aloittaen reunoista.


Sen jälkeen olikin vuorossa liimaseoksen levittäminen paperin päälle. Liimaa piti saada levitettyä ohut ja tasainen kerros paperin päälle. Kohdat joihin jäi paksumpi kerros, jäivät tietenkin koholle ja piti rapsutella kuivunut liima irti ja sivellä uudestaan samaan kohtaan. Olisin myös voinut tehdä niin että olisin ensin päällystänyt koko laatikon, ja sen jälkeen sivellyt sen kauttaaltaan liima+vesisotkulla. :D Ei tullut mieleen tekohetkellä...


 Liiman kuivuessa leikkelin muille sivuille  kappaleet paperista, ja jatkoin sivu sivulta eteenpäin. Ensin liimaten paperin kiinni ja sitten sivellen kerroksen liima-vesiseosta paperin päälle. Koska leikkelin ilman ihmeempiä mittailuja, paloista jäi osa liian isoiksi. Tämähän ei haittaa kun ylimenneet osat saa siistittyä askarteluveitsellä.


Lopuksi "lakkasin"  koko laatikon vielä kertaalleen liimavesisotkulla ja annoin kuivua. Pinnasta tuli omasta mielestäni aika kivan näköinen, kun käytin melko karkeaa sivellintä liiman levittämiseen ja siveltimen vedot jäivät himmeästi näkyviin.

Kovin kiiltäväksi en saanut pintaa, mutta voisin kuvitella että jos tuon vielä muutaman kerran sutisi liima+vesiseoksella niin tilanne paranisi. Tai ainahan päälle voi tietysti laittaa sen servettilakankin.Tämänkin tekemiseen upposi melkein pari tuntia aikaa, koska sisäinen perfektionistini pakotti viimeistelemään laatikon kunnolla. :D Pari muutakin laatikkoa odottaisi kaapissa vuoroaan, saa nähdä koska niiden kimppuun pääsee, kun töitäkin pukkaisi hieman..


Eilen väänsin myös riipuksen.
Inspiksen sain kirjasta "Tee kaunis koru".  Päällystin siis massapallon servetillä decoupagelakan jämien avulla. Lakan kuivuttua tuhrin pallon päälle hieman hopeista kimalleliimaa. Lopuksi tökkäsin korupiikin massapallon lävitse, ja lisäsin muutamat helmet korupiikeissä riippumaan pallon alapuolelle. :) Simppeli, mutta omasta mielestäni ainakin ihan söpön näköinen viritys.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti