lauantai 25. elokuuta 2012

Tarjoiluastia LP-levystä.

Selailin tänään aikani kuluksi Pinterest:iä ja etsin uusia ideoita askarteluihini.

Viime vuonna tein vanhoista vinyyleistä/Lp-levyistä kulhoja, joita sitten annoin joululahjaksi ihmisille, siten että sisällä oli jotakin lahjan saajalle mieluisaa. Tänään löysin idean joka hyödyntää myös noita jo melkein unohdettuja vinyyleitä. Ajatuksena oli tehdä esim. kakulle/kekseille/muffinseille tarjoilualusta, käyttäen lp-levyä ja esim. martinilasia. Koska en halunnut uhrata niitä kahta martinilasia jotka kaapistani löytyy, ajattelin lähteä kirpparille metsästämään projektiin sopivia yksilöitä. Keksin kuitenkin että voisin kokeilla tehdä alustan myös käyttäen muovisia kuoharilaseja tms. Piipahdinpa siis Tiimariin, jonne olikin juuri sopivasti tullut pöydällinen erimallisia ja erivärisiä laseja. Päädyin lopulta pinkkeihin läpikuultaviin kuoharilaseihin. Muovisista laseista tehtyinä alustasta ei tietenkään tule niin tukeva, että sen päälle voisi jonkun täytekakun laittaa, mutta kekseille ja muffinseille toimii varmasti noinkin. Erinäköisen alustasta saa kun käyttää kuoharilasin tilalla jonkin muun mallista tai väristä lasia. Itse meinasin vielä tehdä ainakin limenvihreillä laseilla samanlaisen. :)

 tai
Muuta ei tarvitse vinyylin ja lasin lisäksi kuin pikaliimaa.. :D

Tarjoilualusta valmiina..
Viimeisessä kuvassa noita on kaksi päälleikkäin. Mikään pakko niitä ei ole liimata kiinni toisiinsa, itsekin tein kaksi erillistä alustaa jotka voi sitten tarpeen vaatiessa pinota päällekkäin. Olisin itse halunnut tehdä tuon toisen pienemmällä vinyylillä mutta ei tullut vastaan sopivaa. Pienemmänkin kyllä teen heti kun tulee sopiva levy vastaan.

Kalliksikaan projekti ei tule kun kirppiksiltä saa vinyyleitä alle eurolla kappale, ja jos muoviset lasit ostaa niin tuossa paketissa niitä oli kuusi ja hintaa oli peräti neljä euroa.


2 kommenttia:

  1. Ompas kiva idea, pitääkin laittaa itsellekin toteutuslistalle esim. tupareihin;)

    VastaaPoista
  2. :) Jep, itse taas oottelen jotakin sopivaa syytä pitää jotkut juhlat että saisi testattua tuon käytännössäkin :)

    VastaaPoista