lauantai 15. syyskuuta 2012

Canvas taulu lehtikuvasta

Pari viikkoa sitten tuli osteltua tyhjiä taulupohjia, kun niitä oli melko edullisesti saatavilla Suomalaisesta. Eilen paria lehteä lukiessani sain idean kokeilla onnistuisiko jonkin lehtikuvan liimalakkaaminen tuohon pohjaan, siten että se näyttäisi kivalta. Leikkasin siis lehdestä kuvan irti, levittelin lakan taulupohjan päälle ja kiinnitin kuvan siihen. Kuvan kiinnittämisen jälkeen läträsin lakkaa myös kuvan päälle ja levittelin sitä siveltimellä jokapuolelle.

Muutama pieni virhe pääsi käymään ja se näkyy myös lopputuloksessa.
Ensinnäkin kuva kannattaa kiinnittää vähä kerrallaan viivoittimen avulla, jolloin välttyy ilmakuplilta ja niiden jälkeenpäin siloittelemiselta. Itse en näin älynnyt tehdä joten jouduin tasoittelemaan niitä jälkeenpäin viivoittimella.

 Ensi kerralla kokeilen myös lakan levittämistä kuvan päälle jollakin rätillä sivelttimen sijaan, koska siveltimestä jää tottakai oma kuvionsa kuvan pintaan.

Kannattaa myös huomioida että lehtikuvan ollessa kuitenkin aika ohut, todennäköisesti vaaleissa kohdissa takana oleva teksti kuultaa läpi. Eli suosittelisin valitsemaan mahdollisimman tumman kuvan, tai vaikka lakkailemaan kuvan ensin tummalle paperille / kartongille. Luulisin ainakin että se hieman vähentää tuota läpiväkyvyyttä, täytyy sekin vielä testailla jossakin välissä.

Seuraavana aion kokeilla tuota valokuvien kanssa. :)

Valmis tuotos näyttää tältä. Alimmissa kuvissa näkyy tuo millaiseksi taulun pinta jäi lakan kuivuttua. Pintaan jäi viivoittimella tasoittelusta pieniä "naarmuja", mutta jollain tapaa ne sopii tuohon tauluun kuitenkin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti