keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Glitter-avokkaat vol. 2.

En saanut pidettyä näppejäni erossa hilepurkeista vaikka kuinka yritin keksiä jotakin muuta tekemistä. :D Päätinpä siis testailla uudelleen koko kengän koristelua glitterillä, erona edelliseen kertaan käytin servettilakan sijasta erikeeperiä ja viimeistelin kengät sprayliimalla.

Kaivelin violetit avokkaat kätköistäni, teippailin koron ja pohjat piiloon ja myttäsin foliosta kengän sisälle suojuksen (ettei hileitä ja sprayliimaa pääse kengän sisälle.)

Sen jälkeen siirryin sanomalehden päälle levittelemään kenkään liimaa (liimaa kannattaa laittaa siten että kengän omaa väriä kuultaa himpun verran läpi, eli ei ihan kamalan paksua kerrosta, koska kuivuminen kestää kauan ja pinta saattaa halkeilla enemmän käytössä. Liimaa pitää kuitenkin olla sen verran että hileet tarttuvat tiukasti siihen.) Jos kengän väri poikkeaa paljonkin hileiden väristä, voi kengän vaikka pohjamaalata, tai esimerkiksi hioa pintaa hiontapaperilla tms. Miten kukakin haluaa. :D

Liiman levittelyn jälkeen alotin sirottelemaan hileitä purkista liiman päälle mahdollisimman tasaisesti. Ylimääräiset hileet kopistelin sanomalehdelle. Lopuksi kun kenkä alkoi näyttää valmiilta, siirsin sen sivuun hetkeksi kuivumaan ja aloin tehdä toista kenkää samalla tavalla.

Kun molemmat kengät olivat valmiit, viimeistelin ne suihkuttamalla muutamaan otteeseen sprayliimaa. Sprayliima saa aikaiseksi tasaisen pinnan ja lukitsee hileet paikalleen, eli hileitä ei tartu eikä irtoile minne sattuu. Ainoa pieni miinus tässä on se että liima saa tottakai aikaan aika tahmaisen pinnan, eli siihen tarttuu kyllä sitten mm. eläinten karvat aika tehokkaasti. Tämänkin huomasin tehtyäni pienen testikävelyn olohuoneessani... :D Ehkäpä tuo tahmaisuuskin vähenee ajan saatossa. :D

Jätin kengät kuivumaan yön ylitse ennen kuin testasin niitä jalkaani. Itselläni on melko leveä koipi, niin kengät venyvät käytössä tietyistä kohtaa väkisinkin. Näissä kohtaa pikaisella tarkastelulla huomasin että pintä "rypistyy", muttei kuitenkaan toistaiseksi ainakaan halkeile irti.

Lopputulos näyttää muuten tältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti