keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Pitsistä koruteline.

Unohdin tuossa aikoinaan postailla korutelineestä, joka tuli väännettyä kun korviksia alkoi olla niin paljon etten tiennyt minne niiden kanssa joutuisin. :D 

Telineen tekemiseen tarvitset haluamasi kokoisen tyhjän canvastaulupohjan (tai vaikka pahvia tms), pitsiä, tekstiililiimaa, sakset, ja koukkuja/nauloja (jos haluat ripustaa kaulakoruja telineeseen. Korvikset pysyvät ilmankin.) Jos ei halua liiman kanssa läträtä ja omistaa niittipyssyn niin mikään ei estä niittaamasta kangasta taulupohjan taakse. Jälkeen päin keksin että telineen ilmettä saisi myös muutettua maalaamalla taulupohjan ensin jollakin kivalla värillä.. :)

Itse en mittaillut kangasta sen kummemmin, kuin testailin taulupohjan kanssa että kangasta on riittävästi. Eli ensimmäisenä levittelin pitsin lattialle ja lätkäisin taulupohjan sen päälle. Mallailin hetkisen millä tavoin leikkaamalla pitsin saisi asettumaan kivasti pohjan päälle.

Seuraavaksi leikkasin sopivan kappaleen pitsiä (kannattaa leikata reilusti yli taulupohjan koon, koska "ylijääneet" osiot liimataan taulupohjan taakse. Itse leikkasin n. 5cm "ylimääräistä".)

Sitten oli vuorossa kankaan liimaaminen taulupohjaan. Tässä vaiheessa kannattaa asetella pitsi niin kuin sen haluaa pohjan päällä olevan. Kangasta ei myöskään kannata pingottaa liian tiukaksi, koska se hankaloittaa korujen laittamista telineeseen. Tekstiililiimaa sai käyttää aika runsaasti että erityisesti kulmat sai pitämään.

Viimeiseksi jos haluaa ripustaa kaulakoruja roikkumaan telineeseen, voi nakutella pieniä nauloja telineen ylä/alareunaan, niihin kohtiin joissa takana menee taulupohjan puukehys. Korvikset saa pujoteltua koukuista pitsin ja taulupohjan väliin. :)

Kun kehys on kuivunut, se on valmis ripustettavaksi seinälle. :)2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ideasta. Ostin itselleni kampauspöydän (sellainen vanhan mallinen missä 3-osanen peili kääntyvillä peileillä) ja mietin mihin saan koruni laitettua. Tästä ideasta innostuneena tein kääntyvien peiliosien taakse kehykset ja pingotin pitsin niihin nitojaa apuna käyttäen. Kun pitsi oli kehyksissä, liimasin kehykset peilin taakse. Näitä tuli kaksi kappaletta. Toiseen tein sellaisen "läpän" jotta voi nappikorviksetkin laittaa siihen kiinni. Ja pienen taskun alas. =D En olisi tähän ryhtynyt ellen ois löytän sun blogia. Eli Kiitos!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään, ihana kuulla että olet inspiroitunut tekemään oman versiosi. :) Kuullostaa muuten tosi hienolta tuo sun kampauspöytäprojekti! :)

      Poista